ORSZÁGOS SPORTEGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET

SPORTKÓRHÁZ – OTT ÁLLUNK A SIKEREK MÖGÖTT!

Telefonszámunk: +36 1 488 61 00
Ügyfélszolgálati email cím: info@osei.hu
Cím: 1113 Budapest, Karolina út 27.
Bejárat: Diószegi út 64.

Orvos: Dr. Erdélyi Kálmán

főorvos; pszichiáter, pszichoterapeuta, pszichiátriai rehabilitációs szakorvos

Rendelési idő:

hétfő: 7.00 - 16.00

kedd: 7.00 - 17.00

szerda: 12.00 -.18.00

csütörtök: 7.00 - 15.00

péntek: 7.00 - 14.00

Beutaló: nem szükséges

Előjegyzés: szükséges                                  Telefon: (1) 488-61-00 / 1342 mellék

 

Orvos: Dr. Pap Juhász Ildikó

Rendelési idő:

kedd, csütörtök: 8.00 - 16.00

Beutaló: nem szükséges

Előjegyzés: szükséges                                  Telefon: (1) 488-61-84

 

Orvos: Dr. Buda Minzat Réka

Rendelési idő:

minden második péntek 8-13

Beutaló: nem szükséges

Előjegyzés: szükséges                               Telefon: (1) 488-61-84

 

Tevékenységünk:

A pszichiátriai ellátást az előírt szakmai irányelvek alapján, a kliens aktív és felelős részvételével, egyénre szabott célkitűzések mentén végezzük. Terápiás szemléletünk középpontjában az időben elkezdett terápia mellett elért kiegyensúlyozott, kompenzált lélektani állapot fenntartása, ezzel a visszaesések megelőzése áll.

Komplex terápiás rendszerünk a szakorvosi feladatokon túl magába foglalja az állapotfelmérést, pszichológiai vizsgálatokat, mentálhigiénés tanácsadást, egyén- és sportág specifikus lélektani felkészítést, sokszínű egyéni pszichoterápiát (többek között verbális rövid dinamikus terápia, viselkedésterápia, mentális tréning, relaxációs és meditációs módszerek), igény esetén a csoportos pszichoterápiát (verbális szabad interakciós kiscsoport, relaxációs csoport, stresszkezelő csoport). Sportolók, élsportolók pszichológiai felkészítésében, a teljesítmény elengedhetetlen feltételének, a lelki egyensúlynak megteremtésében is szakmai segítséget nyújtunk. Primer prevencióként a sportolók mentálhigiénés ellátása, a pszichológiai szűrővizsgálatok végzése is tevékenységi körünkbe tartozik.
A fentieken túl pszichiátriai tünetekkel, lélektani problémákkal bejelentkező, lehetőség szerint terápiára motivált - nem a sportolók ellátási körébe tartozó - kliensek szakszerű ellátása is feladataink közé tartozik. Szakrendelésünkön ellátott leggyakoribb pszichiátriai betegségek: Szorongásos betegségek (pánik betegség, fóbiák, szorongásos zavar, generalizált szorongás, poszttraumás stressz zavar, kényszeres tünetek, lelki eredetű testi tünetek, stresszhez társuló zavarok); Hangulatzavarok (affektív rendellenességek - depresszió, bipoláris zavar); Pszichózisok és szkizofrénia; Személyiségzavarok egy része.

Az ellátást előjegyzés alapján biztosítjuk, beutaló nem szükséges. Kérjük, hozza magával korábbi pszichiátriai vagy egyéb kapcsolódó orvosi kezeléseinek dokumentációját (zárójelentések, ambuláns leletek). Kérjük, telefonon jelezze, ha mégsem tud eljönni az előre egyeztetett időpontban, hogy más vehesse igénybe azt és Ön is újabb időpontot kaphasson.
A rendszeres kontrollvizsgálat az állapotjavulás folyamatának követésével az állapotfelmérést, a hatékonyság értékelését valamint mindezek függvényében az esetleges terápiás módosításokat (gyógyszerváltás, pszichoterápiába vonás) szolgálja.

Intézményünk jogszabályban foglalt feladata a sportolók ellátása. Más, pszichiátriai tünetekkel, lélektani problémákkal hozzánk forduló páciensek számára az ellátás kizárólag a rendelési időben telefonon vagy személyesen történt előzetes bejelentkezést követően lehetséges. Időpontot a szakemberek nevénél szereplő telefonszámon kérhetnek Az egyeztetett időpontot igyekszünk tartani, de várakozásra számítani kell. Megértésüket köszönjük.

 

Újraélesztés
Újraélesztés tanfolyam
Koronavírus
Hivatalos koronavírus tájékoztatók
Megjelenések
Megjelenések
Mozogj otthon!
Mozogj otthon!
A sikerek mögött
A sikerek mögött
Sportdoki info
Sportdoki info