ORSZÁGOS SPORTEGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET

SPORTKÓRHÁZ – OTT ÁLLUNK A SIKEREK MÖGÖTT!

Telefonszámunk: +36 1 488 61 00
Ügyfélszolgálati email cím: info@osei.hu
Cím: 1113 Budapest, Karolina út 27.
Bejárat: Diószegi út 64.

Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály

Az Intézetünk keretein belül megvalósuló rehabilitáció túlmutat a fekvőbeteg ellátást nyújtó Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály Működésén, hiszen szervesen illeszkedik abba az integratív szemléletbe, amit az intézet képvisel. Rendszerszinten kiemelkedő, hogy a sportolói sérülések és mozgásszervi problémák primér ellátása a rehabilitációval szoros együttműködésben, folytatólagosan tud megvalósulni és a sportolói teljes betegutat lefedi. A rehabilitáció a sérülést, vagy műtéti beavatkozást követően azonnal kezdetét veheti, valamint korszerű személetnek megfelelően preoperatív mozgásszervi felkészítést és prevenciót is végzünk. A rehabilitáció fekvőbeteg és járóbeteg ellátás formájában egyaránt megvalósul kórházunkban. A 60 ágyas Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály és a kapcsolódó szakrendelések (Mozgásszervi Rehabilitációs Szakrendelések, Fizikoterápiás Szakrendelés és Reumatológiai Szakrendelések), valamint a központi terápiás egységek (a Központi Fizikoterápiás Egység és a Központi Mozgásterápiás Csoport) szerves egységben működnek, így a sportoló állapotához és igényéhez tudjuk az ellátási formát illeszteni. A célunk az, hogy lehető legrövidebb idő alatt teljes gyógyulást érjünk el, és a sportoló minél előbb visszatérhessen a sportéletbe. Ezt a célt szolgálja a kórház infrastrukturális fejlesztése, a korszerű eszközpark és a magasan képzett szakemberek csapata.

Az osztályra betegek felvétele - a sürgősségi esetektől eltekintve - előjegyzés alapján történik, szakrendeléseinken végzett előzetes vizsgálatot követően. Elsődleges profilunk a sérülések utáni rehabilitáció és a mozgásszervi betegségek rehabilitációja. Elsősorban a Sportsebészeti és Ortopédiai Osztályunkon műtött betegeket vesszük át, de kapacitásunk függvényében más intézetben ellátott betegeket is felveszünk.

Betegeink az osztályon komplex rehabilitációs programban vesznek részt, amely a napi többszöri intenzív gyógytornán alapul, valamint ezen kívül az alapprogram része még a fizikoterápiás kezelések és a masszázs is. A teamünknek dietetikus és pszichológus tagja is van, akik szükség esetén szaksegítséget nyújtanak. A sportolók rehabilitációjában az állapotmonitorozás és a sportba való visszatérés meghatározása kiemelkedő jelentőségű, ezért funkcionális és biomechanikai állapotfelméréseket végzünk és a rehabilitációs programjukat ennek megfelelően alakítjuk. Ehhez korszerű eszközpark áll rendelkezésre (3D mozgáselemző rendszer, HumacNorm computerizált dinamométer, RedCord neuromuszkuláris rendszer, ergométerek, erőplatók stb. ), valamint saját fejlesztésű sportágspecifikus funkcionális felmérő tesztrendszer. A gyógytornászok sportágspecifikus, valamint regionális és sérülés specializációja magasabb szakmai színvonalra emeli a munkánkat. Klasszikus és új terápiás módszereket egyaránt alkalmazunk, így a legmodernebb pneumatikus technológiájú, programozható rehabilitációs és erőgépekkel rendelkezünk, valamint szöveti regenerációt segítő új technológiát, Human Regenerator kezelést is alkalmazunk, a fizikoterápiás részlegünk pedig a legkorszerűbb fizikoterápiás eszközökkel rendelkezik p. high intenisty laeser, kryokezelések stb.

 

 

A sportrehabilitáció sajátosságai:

  • Egyénre szabott és minél korábbi rehabilitáció maximálisan gyors és pontos diagnosztikával. 
  • Maximális alkalmazkodás a sportoló elfoglaltságához, lelkületéhez nagy empátiájú nagy gyakorlatú sportszemléletű gyógytornásszal, sportpszichológussal.
  • Naponta többszöri gyógytorna és foglalkozás megfelelő erőkifejtéssel.
  • Nagyobb és speciális  eszközigény
  • Az időfaktor meghatározó, ami nagy pressziót jelent a rehabilitációs személyzetre, nagy a médianyomás, állandó készenlétet vár el egy élsportoló napi 24 órában.
  • A gyógyulás során nem elég a 80%-os gyógyulás, hanem 100%-ra kell törekedni. A reedukáció során „restitutio ad integrum”-ra törekszünk. Az elvárás maximális. Banálisnak tűnő panasz jelenthet egy éremelvesztést, tartós sikertelenséget.

A gyógyító munka mellett oktatói munkát is végzünk. A szakorvosképzések mellett előadásokat is tartunk rendszeresen orvosi konferenciákon.

Munkatársaink

Újraélesztés
Újraélesztés tanfolyam
Koronavírus
Hivatalos koronavírus tájékoztatók
Megjelenések
Megjelenések
Mozogj otthon!
Mozogj otthon!
A sikerek mögött
A sikerek mögött
Sportdoki info
Sportdoki info
Cím
1113 Budapest, Karolina út 27.
Telefon
+36 1 488 61 00
Fax
+36 1 375 32 92

Belépés a kórház dolgozóinak (Nem előjegyzés!)

Email
info@osei.hu (ügyfélszolgálati elérhetőségünk)
Web
www.osei.hu ; www.sportkorhaz.hu
Integritás, panasz és közérdekű bejelentés