ORSZÁGOS SPORTEGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET

SPORTKÓRHÁZ – OTT ÁLLUNK A SIKEREK MÖGÖTT!
Telefonszámunk: +36 1 488 61 00
Ügyfélszolgálati email cím: info@osei.hu
Cím: 1113 Budapest, Karolina út 27. Bejárat Diószegi út 64.

A VÁLOGATOTT KERETEKET ELLÁTÓ SZOLGÁLAT IGAZGATÓJA:

dr. Toman József

Cím: 1113 Budapest, Karolina u. 27.

Tel.: 06-1/488-61-00/160

Fax: 06-1/375-32-92

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (ügyfélszolgálat, titkárság)

 

Kereteket ellátó orvosaink

Az elmúlt években általában 20-25 keretorvossal kötöttünk szerződést, orvosaink közel 30 sportágat láttak el. Néhány keretorvos sportszakorvos akár 2-3 kisebb létszámú keretet is ellát. Az eredményeseb, nagyobb keretnek akár 2-3 sportorvosa is lehet. Fontos megemlíteni, hogy a jelenlegi finanszírozás kizárólag olimpiai sportágak sportolóinak keretorvosi ellátását teszi lehetővé.

Az érvényes kormányrendelet értelmében jelenleg válogatott sportolók mellett keretorvosként kizárólag sportszakorvosok dolgozhatnak. A megfelelő sportorvosi ellátás, a dopping-ellenes felvilágosítás véleményünk szerint biztonságosan csak ilyen módon biztosítható.

A keretorvosok feladatai: a sportolók sportorvosi szűréseit koordinálják, a terhelés-élettani vizsgálatokat szervezik és értékelik. Háziorvoshoz hasonlóan a sportolókkal szinte napi kapcsolatot tartanak, számukra igény szerint pszichológiai és dietetikai tanácsadást szerveznek. A sportolókat a Szövetség igényeinek megfelelően az edzőtáborokban rendszeresen látogatják, az érvényes megbízási szerződésnek megfelelően nemzetközi versenyekre is elkísérik. Saját ismeretüket meghaladó problémák esetén elsősorban az OSEI-ben szakkonzíliumot hívnak össze. A keretorvosi értekezleteken rendszeresen részt vesznek, konferenciákon tudásukat fejlesztik, tapasztalataikat előadások formájában megosztják egymással. Keretorvosok egyik legfontosabb feladata a dopping-ellenes felvilágosító és nevelő tevékenység. A sportolók és szakvezetők részére rendszeres oktatást végeznek.

Munkatársaink:

Dr. Babindák Elvira taekwondo
Dr. Bakanek György birkózás,
Dr. Balogh Péter MOB Olimp. Eü. Vezető
Dr. Csepregi Beáta úszás
Dr. Deák Valéria öttusa
Dr. Dobos József röplabda, keretorvossal nem rendelkező szöv.
Dr. Erdélyi Gábor kézilabda ffi
Dr. Szikora Gyula kézilabda női
Dr. Gábor Antal vízilabda ffi
Dr. Kollár Lajos vitorla
Dr. Halasi Tamás torna
Dr. Hidas Péter judo
Dr. Jákó Péter ökölvívás
Dr. Kamarás Gabriella műugrás, szinkronúszás
Dr. Kator Miklós sportlövészet
Dr. Kováts Tímea úszás
Dr. Kis-Polauf Mariann atlétika
Dr. Komka Zsolt kajak-kenu
Dr. Kovács Ignác kosárlabda női
Dr. Krivanek László súlyemelés
Dr. Matusovits Andrea evezés
Dr. Pavlik Attila vízilabda női, asztalitenisz
Dr. Pethes Ákos műkorcsolya
Dr. Szabó Anita rg, triatlon
Dr. Rózsa Szilveszter kerékpár
Dr. Tállay András short track, snowboard, sí, szörf
Dr. Téglásy György vívás, kosárlabda ffi, keretorv. nem rendelkező szöv.
Dr. Toman József kajak-kenu
Dr. Töllösy Judit tenisz

 

Sportpszichológusok

A jelenlegi finanszírozás mellett 3-4 pszichológus megbízására van lehetőségünk. Egyik legfontosabb feladatukként az éves sportegészségügyi vizsgálaton megjelenő sportolók pszichológiai szűrését és annak dokumentálását jelöltük meg. Pszichológusink a megjelenő panaszos válogatott kerettagokat rendeléseiken látják el. Amennyiben a Sportági szakszövetségek külső helyszínen – edzőtáborok, versenyek - szeretnének sportpszichológiai segítséget kérni, az Intézet készséggel segít, de ezen kiszállások finanszírozását nem áll módunkban vállani. Ennek megfelően ilyen esetekben a munkadíj, és az egyéb rezsi költségek a megbízó Szövetséget terhelik.

Munkatársaink:

Balassa Levente
Dr. Fischer Miklós
Harasztiné Dr. Sárosi Ilona
Dr. Kárpáti Róbert
Dr. Lénárt Ágota

 

Masszőreink

Az elmúlt években általában 18-22 masszőrünk látta el kb.15 sportág sportolóit. Ezen felül a Tatai Edzőtáborban megjelenő sportolók igényeit tudta egy ottani masszőrünk ellátni. Masszőreink szinte valamennyien rendelkeznek egy főállással, ezért kérjük a Szövetségeket, hogy a VKESZ kereteiben végzett tevékenység iránti igényeiket időben jelezzék. Masszőreink részére folyamatos továbbképzési lehetőségeket biztosítunk a jövében is. A különböző ragasztási (tape) technikákban többen nagy jártasságot szereztek.

Munkatársaink:

Bándó Alexandra asztalitenisz
Berka Imre öttusa
Bodányi Péter tatai edzőtábor
Bodnár József vívás
Dankó Csaba sportlövészet
Dénes László judo
Devecseri Ádám úszás
Györki Attila úszás
Hadi Gergely birkózás
Horváth Ákos vízilabda női, műugrás
Igaz Bálint atlétika
Illés Roland vízilabda ffi
Kiss Attila súlyemelés
Klenyán Tamás kajak-kenu
Ladvenszky Zsolt evezés
Lajkó Zsuzsanna evezés
Laszák László torna
Makocsai Sándor ökölvívás, tenisz
Molnár Tamás kajak-kenu
Nagy János Attila úszás
Németh Kálmán vívás
Pál Norbert birkózás, női
Schönfeld Tamás Nándor röplabda
Szikra-Mezey Csaba kézilabda ffi
Szüts Zoltán atlétika
Tímár Csaba női kézilabda
Tóth István taekwondo, szörf

 

Gyógytornászaink

A jelenlegi költségvetés két szakember alkalmazását teszi lehetővé. Gyógytornászok az Athéni olimpia, ill. azt megelőző időszak óta vesznek részt a VKESZ munkájában, az eddigi sportolói tapasztalatok igen kedvezőek. A 2008. évi eszköztámogatásból lehetőségünk nyílt a legkorszerűbb eszközök beszerzésére (pl. lökéshullám terápia, KinCom izokinetikus erőmérő, vércentrifuga, stb.), e berendezéseket gyógytornászaink kezelik, a kezelésekről részletes nyilvántartást vezetnek, tudományos feldolgozásra is sor kerül. Gyógytornászaink rendelési idejéről kérjük a 4886122-es számon tájékozódjank. Amennyiben a sportolók részére állapot felmérő, vagy bemutató óra igénye merül fel, ezt meg tudjuk oldani. Tartósabb edzőtábori, vagy verseny jelenlét költségei a megbízó Szövetséget terhelik.

Munkatársaink:

Moldvay Ildikó
Torma Krisztina

„Keretorvossal nem rendelkező sportágak számára biztosított orvoscsoport működtetése”

A jelenlegi költségvetésünk kizárólag olimpiai sportágak keretorvosi megbízását teszi lehetővé. A keretorvossal nem rendelkező sportágak részére azonban lehetővé vált, hogy néhány– elsősorban, de nem kizárólag - sportszakorvost bízzunk meg, akik kisebb olimpiai, és nem olimpiai sportágak válogatott kerettagjainak ellátását segítik.

Munkatársaink:

 

Dr. Dobos József
Dr. Szabó Anita

 

„Adminisztratív feladatok”

A VKESZ adminisztrációját Pászti Krisztina kolléganőnk látja el. Elérhetőségei: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel: 488-61-60, fax: 375-32-92.

Megjelenések
Megjelenések
Heti Jótanács mozgás
Heti jótanács - mozgás
Heti Jótanács egészség
Heti jótanács - egészség
A sikerek mögött
A sikerek mögött
Sportdoki info
Sportdoki info
Rio 2016
Rio 2016
Cím
1113 Budapest, Karolina út 27.
Telefon
+36 1 488 61 00
Fax
+36 1 375 32 92
Email
info@osei.hu (ügyfélszolgálati elérhetőségünk)
Web
www.osei.hu ; www.sportkorhaz.hu