ORSZÁGOS SPORTEGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET

SPORTKÓRHÁZ – OTT ÁLLUNK A SIKEREK MÖGÖTT!

Telefonszámunk: +36 1 488 61 00
Ügyfélszolgálati email cím: info@osei.hu
Cím: 1113 Budapest, Karolina út 27.
Bejárat: Diószegi út 64.
 

Asztalitenisz női válogatott

Fazekas Mária, Pergel Szandra, Madarász Dóra, Bátorfi Zoltán edző „lányai” a portugáliai Gondomarban megrendezésre kerülő olimpiai kvalifikációs versenyen aranyérmet szereztek.  A magyar női válogatott sikerével kvalifikált az olimpiára, így három női játékos utazhat Tokióba. Közülük ketten indulhatnak az egyes küzdelmeiben is. Magyar asztalitenisz csapat először szerepelhet ötkarikás játékokon.

 

Balla Virág kenu

A 2019-es kajak-kenu világbajnokságon a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kenu páros állt rajthoz az olimpiai távon, 500 méteren. a kínaiak gyorsan elléptek a mezőnytől, Balla Virágék egyedüliként próbálták velük tartani a lépést, de a fantasztikus magyar közönség segítségével sem sikerült beérni őket, így másodikként értek célba. Ez az ezüstérem egyben két olimpiai kvótát is jelent.

 

Berecz Zsombor vitorlázó – finn dingi

2. hely a tízhajós éremfutamban, olimpiai kvalifikációs vitorlázó világbajnokság, Aarhus (2018. augusztus 8.). Világbajnoki cím 2018. augusztus 9.

A 32 éves, 2016-ban Eb-ezüstérmes Berecz eddig három olimpián vett részt: 2008-ban Pekingben a 29., 2012-ben Londonban a 21. lett Laserben, míg 2016-ban Rióban a 12. helyen végzett Finndingiben.

 

Birkás Balázs kajak

A férfi kajaknégyes ötödik lett 500 méteren a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, ez négy plusz négy kvótát jelent Magyarországnak a tokiói játékokra.

 

Bodonyi Dóra kajak

A 2019-es kajak-kenu világbajnokságon a Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra összeállítású női kajaknégyes aranyérmet szerzett,  s ez újabb négy kvótát jelent Magyarországnak a tokiói játékokra.

 

Cholnoky Sára RS:X szörf

Cholnoky Sára olimpiai kvótát szerzett idén az olaszországi Torboléban az olimpiai kvalifikációs szörf-világbajnokságon.  A  30 éves magyar versenyző azzal vívta ki a nyári, tokiói olimpián való részvétel jogát, hogy bejutott az Arany-csoportba.

 

 

Csipes Tamara kajak

A 2019-es kajak-kenu világbajnokságon a Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra összeállítású női kajaknégyes aranyérmet szerzett,  s ez újabb négy kvótát jelent Magyarországnak a tokiói játékokra.

 

Demeter Bence öttusa

Demeter Bence a hetedik helyen végzett a bath-i öttusa Európa-bajnokságon, ezzel olimpiai kvótát szerzett. A kvalifikáció névre szól, de mivel egy országból nemenként csak két öttusázó indítható a nyári játékokon, amennyiben kettőnél több versenyzőnek lesz kvótája, a szövetség dönt.